Human Rights Watch з’ясувала, як росіяни катували пастора в окупованій Снігурівці: Утримували у морозилці близько тижня

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch підготувала доклад про беззаконня та масові викрадення громадянських людей, якими росіяни користуються на окупованих частинах Запорізької та Херсонської областей. Є там зафіксований епізод тортур і з Миколаївщини.

HWR отримала свідчення від баптистського пастора Юрія, якого окупанти піддавали тортурам у Снігурівці.

Священнослужитель опинився заручником на блокпосту у росіян в Снігурівці 6 квітня, коли намагався придбати продуктів і ліків для громади Херсона. Загарбникам несподобався його телефон і вони насильно захопили його у полон, після чого шість днів тримали у маленькій морозильній камері без електрики. Чоловіку майже не видавали воду або їжу. Окупанти намагалися дізнатися, чи заохочував Юрій людей до мітингів чи інших форм протестів.

Через певний час його звільнили за умови, що він стане інформатором росіян. При цьому, в чоловіка викрали машину в якій були ліки та гуманітарна допомога на 2 тисячі доларів, а такж забрали ще власних 6 тисяч доларів.

Опинившись на волі, українець не став ризикувати і разом з дружиною втік на підконтрольну Україні територію.

Нагадаємо, Віталій Кім розповідав, що левова доля населення Снігурівки не погоджується зраджувати Україні і співпрацювати з окупантами, тому росіяни вишукують проукраїнських активістів, поліцейських і ветеранів.

View full version