У день приїзду місії МАГАТЕ росіяни обстріляли Енергодар із гелікоптерів та РСЗО, є загиблі

Вранці 1 вересня окупанти обстріляли Енергодар із гелікоптерів, ствольної та реактивної артилерії. Сьогодні туди має приїхати місія МАГАТЕ.

Про обстріл повідомив голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко.

«В ці хвилини гелікоптери та ствольна і реактивна артилерія армії рф здійснює обстріл міста Енергодар», — написав він.

За словами Євгена Євтушенка, триває масштабна провокація, яка може закінчитись обстрілом прибережних територій Нікопольського району.

Водночас, за словами міського голови Енергодара Дмитра Орлова, внаслідок атаки загинули цивільні люди.

«Самі ж вбивці цивільного населення, які обстрілюють зранку Енергодар з мінометів, автоматів і гатять снарядами, задіяли авіацію (над містом кружляють гелікоптери), вже повідомили про загиблих та поранених внаслідок їхніх обстрілів», — написав він.

Він також додав, що надходить інформація про влучення в житлові будинки по вулиці Центральна, Воїнів-Інтернаціоналістів, Курчатова, в приватні присадибні будинки в кооперативах в передмісті, приймальний покій СМСЧ, магазин, дитячі садочки.

Голова Запорізької ОВА Олександр Старух повідомляє, що російські війська ведуть артобстріл заздалегідь узгодженого маршруту проходження місії МАГАТЕ на ЗАЕС. Передова група ООН не може продовжити рух із міркувань безпеки.

Тим часом росЗМІ пишуть, що в районі Енергодару відбулася висадка українського десанту.

Раніше повідомлялось, що російські окупанти відмовили місії МАГАТЕ на ЗАЕС у спецперепустках і змусили чекати в загальній черзі на в'їзд в окуповану частину Запоріжжя. Це було зроблено з натяком на те, що через Росію було б швидше.

Нагадаємо, що окупанти штучно створюють всі умови, щоб МАГАТЕ не доїхало до станції.

View full version