На Миколаївщині викрили агента ГРУ, який полював за інформацією про техніку, передану союзниками ЗСУ

У Миколаєві впіймали зрадника, який працював на головне управління Генштабу ЗС РФ, збираючи розвідувальні дані про ЗСУ у прифронтових районах.

Про успішну операцію по затриманню зловмисника відзвітувала пресслужба СБУ.

В першу чергу колаборант вишукував військову техніку, яку Україна отримала від партнерів, аби у подальшому передати інформацію про її місцезнаходження російським кураторам.

Агентом ГРУ був мешканець обласного центру з проросійськими поглядами. Він був завербований вже після 24 лютого.

— Для збору координат зловмисник виїжджав до різних районів і населених пунктів Миколаївщини і візуально оглядав місцевість. Для фіксації військових об’єктів він використовував відеореєстратор, прихований у салоні власного авто. Зібрані матеріали передавав ворогу з використанням месенджерів. Відповідну розвідінформацію окупанти планували використати для здійснення серії ракетно-артилерійських обстрілів по підрозділах наших військ. Проте співробітники Служби безпеки своєчасно викрили, встановили місцезнаходження і затримали російського агента. Під час обшуків у затриманого виявлено: мобільні телефони, комп’ютерну техніку, відеореєстратор і картки пам’яті до нього із доказами злочинних дій. Наразі йому повідомлено про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, — оприлюднили деталі операції у Службі безпеки України.

Нагадаємо, ближче до кінця серпня СБУ затримала російського агента, який наводив ракетні удари по школах Миколаєва.

View full version