Через ворожі обстріли вигоріло більше трьох тисяч га території Кінбурнського півострова на Миколаївщині

За час війни через обстріли окупантів вигоріло 3 тисячі 708 гектарів території Кінбурнського півострова на Миколаївщині. Загальна шкода атмосферному повітрю, спричинена пожежами, становить понад 15,63 мільярдів гривень.

Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України.

Фахівці Держекоінспекції провели розрахунок розміру шкоди, зумовленої забрудненням атмосферного повітря внаслідок пожеж, що виникли у результаті збройної агресії російських військ, на Кінбурнському півострові

Так, у період з 15 березня по 3 липня горіли території Національного природного парку «Білобережжя Святослава» та Регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса», що знаходяться у межах півострова, вогнем було охоплено 2 тисячі 109 га площі,  сума збитків довкіллю склала 5,7 мільярдів гривень;

У період з 1 березня по 3 липня в межах Василівського та  Кінбурнського лісництва ДП «Миколаївського ЛГ» (загальна площа 4 тисячі 272 га), зафіксовано 22 випадки лісових пожеж площею 1тисяча 599,81 га, шкода довкіллю становить понад 9,93 мільярди гривень.

Нещодавно Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу повідомляла, що збитки, які були завдані заповідній території унікальної Кінбурнської коси через військову агресію Росії, перевищили 5 мільярдів гривень.

Раніше повідомлялося, що на Кінбурнській косі продовжують горіти ліси. Під загрозою села Геройське та Іванівка Херсонської області. Ситуація ускладнюється тим, що російські окупанти не дозволяли рятувальникам гасити вогонь, тому місцевих мешканців закликають самоорганізуватися та бути готовими надати допомогу.

В ОВА зазначили, що Миколаївська область не може допомогти у гасінні пожеж там — усі пожежні частини та техніка, яка може туди дістатися, перебувають на окупованих територіях Херсонщини.

Через пожежі на Кінбурні під загрозою опинилися червонокнижні орхідеї, інші унікальні рослини та тварини, повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

View full version