В Миколаєві відправили під арешт сина з матір’ю, які записали пропагандистський ролик для росіян

У Центральному районному суді Миколаєва розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу 27-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрювані отримали від адміністраторів проросійського телеграм-каналу завдання записати відеоролик, що містить матеріали, які підривають інформаційну безпеку України та отримали текст, який необхідно було зачитати.

«В подальшому, підозрюваний, разом із матір’ю записали відеоматеріали, де коментували  прихильність мешканців Миколаєва до РФ та зневагу до діючої влади та надіслали відеоматеріали адміністратору телеграм-каналу, який в подальшому поширив зазначене відео через засоби масової інформації та у мережі Інтернет», — йдеться у повідомленні.

За виконане завдання, вони отримали на банківську картку гроші.

За результатами розгляду клопотання, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати чоловіку запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Окрім цього, запобіжний захід у виді тримання під вартою обрано матері чоловіка, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України.

Нагадаємо, начальник КП «Миколаївська ритуальна служба» Олександр Сагайдак виявився агентом Кремля. Він «здавав» росіянам дані військовослужбовців та силовиків. Спецпризначенці СБУ затримали його безпосередньо в міськраді.

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич прокоментував сьогоднішнє затримання директора КП «Миколаївська ритуальна служба» Олександра Сагайдака у підозрі в державній зраді. За словами мера, він особисто хотів бути присутнім під час затримання, щоб «подивитися цьому покидьку в очі».

View full version