У Миколаєві відправили під суд директора фірми та чиновника мерії, які привласнили півмільйона гривень

У Миколаєві судитимуть ексдиректора департаменту Миколаївської міської ради та директора підприємства, яких підозрюють у заволодінні півмільйона бюджетних грошей.

Про це повідомляється на сайті відомства.

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдиректора одного з департаментів Миколаївської міської ради та директора товариства з обмеженою відповідальністю за фактами незаконного заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах, та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч.1 ст.366 КК України).

Слідством встановлено, що у 2017 році керівник одного з департаментів міської ради підробив документи щодо виконання підрядних робіт з реконструкції будівлі дошкільного навчального закладу. Таким чином гроші за роботи, які не було виконано, перерахували підряднику. Директор підприємства ці гроші отримав безпідставно. Внаслідок таких дій бюджету міста завдано збитків майже у півмільйона гривень.

У разі доведення вини, чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 Нагадлаємо, що на Миколаївщині судитимуть керівника комунального підприємства за розтрату 75 тисяч гривень бюджетних коштів при ремонті навчального закладу.

View full version