В Миколаєві підірвали меморіал «Скорботна мати» на братській могилі загиблих у Другій світовій

В ніч на 3 листопада в Інгульскому районі пролунав гучний вибух — було підірвано обеліск «Скорботна мати» на братській могилі загиблих у Другій світовій війні.

Про це пишуть «НикВести».

Обеліск був розташований у сквері поблизу Миколаївського некрополю. В братській могилі поховано 80 миколаївських підпільників та жертв фашизму 1941-1945 років.

На інцидент відреагував начальник міського управління культури Юрій Любаров, опублікувавши скріншот місця розташування меморіалу з мапи пам’ятників Миколаєва. Скріншот він супроводив знаком питання.

Такий вигляд обеліск мав до підриву:

Як повідомлялося, у Миколаєві ввечері 19 жовтня прогримів вибух, у результаті якого було підірвано пам’ятник Солдатам правопорядку, встановлений за часи Радянського Союзу.

Руйнування та відсутність слідів влучання ворожих ракет чи дронів свідчать про те, що монумент було підірвано. При цьому голова ОВА Віталій Кім пообіцяв притягнути до відповідальності підривачів, а справу передали СБУ.

Начальник управління з питань культури Миколаївської міськради Юрій Любаров повідомив, що пам’ятник міліціонерам на вулиці Садовій було знищено шляхом контрольованого вибуху.

Пізніше віцемер Миколаєва Віталій Луков пообіцяв, що після закінчення російсько-української війни в Миколаєві встановлять новий пам’ятник загиблим правоохоронцям.

View full version