Судитимуть жительку Миколаєва за публічні заклики на підтримку РФ

Судитимуть 55-річну мешканку Миколаєва, яка підтримувала збройну агресію РФ проти України.

Про це повідомили у прокуратурі Миколаївської області.

За даними слідства, жінка у соціальних мережах та месенджерах розповсюджувала публічні заклики щодо  підтримки рішень та дій Рф, а також виправдовувала та визнавала правомірними тимчасову окупацію частини території України.

Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України). У разі доведення вини обвинуваченій загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Нагадаємо, що 2 листопада у Певрмайську Миколаївської області слідчі повідомили жінці про підозру за підтримку збройної агресії російських окупантів проти України.

Раніше суд засудив до 15 років ув’язнення 72-річну мешканку Миколаєва,яка передавала російському куратору дані про розміщення підрозділів ЗСУ. Це перший вирок за часів війни у вказаній категорії проваджень на Миколаївщині.

Також двох мешканок Южноукраїнська підозрюють у підтримці дій російської армії. Вони поширювали матеріали про виправдовування, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі.

Раніше в Миколаєві затримали 72-річного мешканця. Йому повідомили про підозру за фактом державної зради. Він обіцяв окупантам наварити щі, коли вони захоплять місто.

 

 

View full version