Мешканець Южноукраїнська у соцмережі прославляв військових РФ та підтримував війну проти України — відкрито справу

Мешканця Южноукраїнська підозрюють у поширенні матеріалів, що прославляли дії військових рф на території України, виправдовували та заперечували збройну агресію РФ проти України.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

— За процесуального керівництва Южноукраїнського відділу Вознесенської окружної прокуратури повідомлено про підозру 50-річному мешканцю міста Южноукраїнська за фактом виправдовування,  визнання правомірною та заперечення збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікації осіб, які здійснювали збройну агресію, вчиненому повторно  (ч. 2 ст. 436-2 та ч. 3 ст. 436-2 КК України), — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний, з березня по вересень 2022 року, у власному акаунті забороненої соціальної мережі «Однокласники» активно публікував дописи, у яких містилися матеріали щодо прославляння військових РФ, які здійснюють збройну агресію на території України, а також матеріали, які виправдовували, заперечували та визнавали правомірною таку агресію.

Раніше до суду було скеровано обвинувальний акт стосовно іншого мешканця Южноукраїнська за фактом поширення матеріалів щодо глорифікації учасників збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

View full version