Для порятунку морпіхів-розвідників з ворожого полону була спланована ціла операція, — нардеп Копитін

Народний депутат України від Миколаївської області, представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Ігор Копитін привідкрив завісу в історії з порятунку морпіхів-розвідків з російського полону.

Деякі деталі визволення військових він виклав у своєму Телеграм-каналі.

Ігор Копитін підкреслив, що історія порятунку морпіхів вартує того, щоб про неї зняли фільм.

— Хлопці під час бойових дій потрапили в полон до російських окупантів. Їх утримували на непідконтрольній наразі території України. Про це дізналися у Командуванні ВМС та морської піхоти, де вирішили  спланувати операцію, щоб спробувати витягнути хлопців з полону, бо своїх не кидаємо. В результаті вдалося організувати втечу розвідників з полону, а потім переправити їх на підконтрольну Україні територію. Наразі хлопці у безпеці та їх життю нічого не загрожує, — написав Ігор Копитін.

Ігор Копитін окремо зазначив, що участь у операції по звільненню морпіхів приймав миколаївець, «кіборг» та захисник «Азовсталі» Артем Дибленко, який нещодавно сам повернувся з ворожого полону, та офіцери морської піхоти з позивними «Лютий», «Баркас» та «Омега», які фактично спланували цю операцію.

— Нажаль, наразі не можу назвати їх імен, але після закінчення війни ми розкажемо їх історії. В тому числі, історію мого товариша Дмитра з позивним «Омега». Дякую всім, хто долучився до планування та реалізації надскладної та ризикованої спецоперації. З такими захисниками ми однозначно переможемо російську нечисть, — написав Ігор Копитін.

Нагадаємо, миколаївський морпіх Артем Дибленко, якого у вересні звільнили з російського полону, розповів про катування, які йому та його побратимам довелося пережити.

View full version