Росіяни пошкодили та зруйнували у Вознесенську близько 700 будинків, — мер

Наслідки удару по Вознесенську 11 вересня

У Вознесенську внаслідок бойових дій було пошкоджено близько 700 будинків, з них 56 — багатоповерхівки.

Ступень пошкоджень різний: від вибитих шибок до повної, до фундаменту, руйнації, розповів мер міста Євген Величко в інтерв’ю для сайту Decentralization.gov.ua.

Він зокрема згадав про удар по місту 11 вересня. Тоді росіяни вдарили по житлових будинках і сільгоспскладах.

Тоді у Міністерстві оборони Російської Федерації відзвітували про нібито знищення складу з 45 тисячами тонн боєприпасів.

— Цілячись, вочевидь, по цих горезвісних складах, росіяни влучили «Іскандером» у п’ятиповерхівку поруч. І хоча приліт був за 2 метри від під’їзду, весь будинок став непридатним до проживання. А у 24-х з його 26-ти квартир цього під’їзду жили пенсіонери та інваліди. Диво, що ніхто з них не загинув, хоча поранені були. Міська влада надала всю необхідну допомогу постраждалим та і підтримує їх досі. З міського бюджету було виділено 2 мільйони гривень для надання матеріальної допомоги жителям, — відзначив Євген Величко.

Як повідомлялося, вдень 11 вересня у місті Вознесенськ пролунали вибухи. Стратегічною авіацією ворог вдарив по місту трьома крилатими ракетами Х-555, які влучили в елеватор із запасами пшениці. Також внаслідок ракетного обстрілу знову зазнали ушкоджень  домівки мешканців міста.

При цьому НАЕК «Енергоатом» не виключає, що крилаті ракети, якими росіяни вдарили по Вознесенську, насправді, мали за ціль Південноукраїнську АЕС. 

Нагадаємо, раніше «НикВести» у документальному проєкті розповіли, як проходила битва за Вознесенськ 2-3 березня.

Журналісти побували на місці битви з окупантами та дізналися про подробиці ведення бою у мера Вознесенська Євгена Величка та депутата Миколаївської обласної ради Владислава Невеселого.

View full version