Керівника рекламного агентства, яке виготовляло агітаційні «борди» для окупантів у Херсоні, залишили під вартою

Підозрюваному в масовому поширенні проросійської агітації в окупованому Херсоні продовжили строк тримання під вартою.

Про це повідомили у прес-службі Центрального районного суду Миколаєва.

Підозрюваний в колабораціонізмі запевняв суд, що має проукраїнську позицію і буде діяти в інтересах держави, де проживає, але цього треба створити певні умови.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів провадження, в період окупації Херсону, перебуваючи в місті, підозрюваний здійснив реєстрацію підприємства відповідно до вимог законодавства РФ. Основним видом діяльності новоствореної організації було надання рекламних послуг.

Підприємство було зареєстроване на матір підозрюваного. Сам чоловік обійняв посаду заступника директора. Підприємство під час окупації Херсону займалось виготовленням та розміщенням реклами проросійської спрямованості, на замовлення і в інтересах представників держави-агресора.

Слідчий суддя Володимир Лещенко продовжив розгляд клопотання про продовження строків тримання під вартою щодо підозрюваного.

Підозрюваний зазначив, що має значні знання і досвід в конструюванні і виробництві продукції військового призначення, деякі з його виробів досі використовуються представниками правоохоронних органів.

Також повідомив, що має проукраїнську позицію і налаштований працювати, щоб захистити свої рідних та державу, де проживає. Його життя та дії скеровані на захист держави, в інтересах якої він буде діяти. Проте, для досягнення цієї мети необхідно створити умови і забезпечити певний рівень свободи. За такого, просив суд відмовити у задоволенні клопотання прокурора.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Володимир Лященко ухвалив продовжити підозрюваному строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала у Херсоні колаборанта, який охороняв адміністративні будівлі росіян під час окупації міста.

 

View full version