Протягом п’ятниці на Миколаївщині зареєстрували 19 пожеж — вогонь охопив понад 42 га

У п’ятницю, 7 липня, в Миколаївській області зареєстрували 19 випадків загорянь. Горіли, переважно, суха трава, сміття, чагарники на відкритих територіях, ячмінь та пшениця на корені, вогонь охопив понад 42 гектари.

Про це повідомили в  Головному управлінні ДСНС України у Миколаївській області.

Крім підрозділів ДСНС, у селі Степова Долина Галицинівської територіальної громади Миколаївського району до ліквідації пожежі долучались вогнеборці Галицинівського загону місцевої пожежної охорони. Також рятувальники ДПК «Шевченківської сільської ради» ліквідували пожежу сухої трави на відкритій території за межами села Луч Шевченківської територіальної громади Миколаївського району.

«Найгіршим в цій ситуації, окрім значної шкоди навколишньому середовищу, є те, що в усіх епізодах спричинило загоряння сухостою необережне поводження з вогнем. Головне управління ДСНС України у Миколаївській області закликає, бути свідомими та не додавати проблем навколишньому середовищу. Нам тут жити, нам відбудовувати та відновлювати нашу Державу. Не паліть суху траву та не провокуйте пожеж в екосистемах!», — звернулися рятувальники до мешканців області.

Нагадаємо, на Миколаївщині за добу, 6 липня, пожежі знищили 27 гектарів пшениці.

View full version