На Миколаївщині зареєстровано 24 випадки захворювання на сказ

На Миколаївщині за вісім місяців зареєстровано 24 випадки захворювання на сказ. Зокрема, з них 15, що становить 62%, – у домашніх тварин.

Про це під час брифінгу у середу, 13 вересня, розповіла начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міськради Ірина Шамрай, пишуть «НикВести».

Зазначається, що за вісім місяців в Україні зареєстровано 366 випадків сказу у тварин. Найбільшу небезпеку несе те, що 67% – це домашні тварини, з якими людина контактує частіше.

— Сказ — це єдина хвороба у світі, якій можна запобігти щепленням. Але якщо вже розвинулася «клініка», настає стовідсоткова смертність. Тому,  робіть щеплення своїм улюбленцям, щоб захиститися від цієї хвороби. У разі укусу — негайно звертатися до лікувального закладу, щоб своєчасно отримати необхідне лікування, — розповіла Ірина Шамрай.

Крім того, випадків смерті людей від сказу в Україні цього року не було. Минулого року зареєстровано один випадок — на Харківщині молоду жінку собака вкусила за обличчя. Постраждала померла, бо не отримала своєчасної вакцинації.

Нагадаємо, що у Миколаєві наразі вже відщеплено від кору 639 із 813 дітей. 

View full version