Армія РФ перекидає додаткові сили на Запорізький напрямок й окопується на Херсонщині, — ОК «Південь»

Російські загарбники не створюють ударні угрупування, але намагаються перекидати додаткові потужності на Запорізький напрямок, аби зупинити просування Сил оборони України.

Про це проінформувала керівник ОК «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини».

За її словами, окупантами перекидають більш потужні штурмові підрозділи на гарячі напрямки, де просуваються Сили оборони. Наразі інші підрозділи російських військ формують оборонні рубежі на Херсонщині.

«Зараз ми не спостерігаємо створення критичних ударних угруповань у нашій зоні відповідальності, але бачимо потужні маневри, вони намагаються замінювати одні сили іншими, намагаються перекидати додаткові потужності на Запорізький напрямок. Хотіли б посилити й Херсонський, але поки що таких критичних резервів нема, хоча бачимо переформатування угруповань. Очевидно, вони намагаються прорахувати, які напрямки для них будуть максимально загрозливі», — зазначила Наталя Гуменюк

Також Наталя Гуменюк зауважила, що після псевдовиборів, які росіяни провели на тимчасово окупованих територіях, у них фактично сформований мобілізаційний ресурс з місцевого населення.

«Після завершення псевдовиборів, які вони проводили для себе і чисто внутрішнього споживання, вони намагались зібрати максимум інформації про ту кількість населення, яка може бути мобілізована. І зараз чоловіче населення фактично перебуває на обліку, з них формуються загони територіальної оборони так званої, які вони трактують як захист безпосередньо свого населеного пункту, з подальшим переходом до загального мобілізаційного резерву окупаційних військ», — розповіла вона.

Нагадаємо, що українські військові продовжують просуватися на Мелітопольському напрямку. ЗСУ вдалося визволити ще 1,5 квадратні кілометри території.

Раніше повідомлялось, що захисники третьої штурмової бригади повідомили, що російський гарнізон в Андріївці був оточений та розбитий вщент, а взяття і утримання населеного пункту стане ключем для прориву на правому фланзі від Бахмута.

View full version