«З тими, хто його туди вішає, розмова буде окрема», — у Миколаєві за дорученням мера зрізали замок з укриття

Вхід до сховища №52223. Фото довоєнних часів.

Ввечері 19 вересня комунальники зрізали навісний замок на бомбосховищі по проспекту Миру у Миколаєві.

Відео процесу опублікував міський голова Олександр Сєнкевич.

Він зазначив, що на дане сховище вже не перший раз вішають замок.

«Друзі, бачив публікацію щодо закритого сховища №52223 під час тривоги. Наші спеціалісти вже на місці —замок зрізають. З тими, хто його туди вішає (до речі, не перший раз) розмова буде окрема», — написав мер.

Укриття №52223 знаходиться по проспекту Миру у будинку побуту «Ювілейний». Воно розраховане на 430 людей, зокрема, мешканців сусідніх багатоповерхівок.

Зазначимо, що до війни у цьому приміщенні знаходився великий пункт обігріву для безхатченків. Мер також показав відео з середини сховища. 

Нагадаємо, що Миколаївщина опинилася у списку областей з найгіршим станом укриттів. Після перевірки стану сховищ по свій Україні РНБО визнало незадовільну роботу із забезпечення готовності укриттів для їх використання у Запорізькій, Сумській областях, Житомирському районі Житомирської області, Білоцерківському районі Київської області, Конотопському районі Сумської області, а також Києві, Запоріжжі, Херсоні, Чернігові, Харкові, Миколаєві, Одесі, Сумах, Дніпрі, Конотопі, Білій Церкві. 

Голова ОВА Віталій Кім зазначив, що 69% від занедбаних укриттів Миколаївської області припадають на місто Миколаїв.

Водночас майже половина жителів, 47%, Миколаєва оцінила стан бомбосховищ у місті як жахливий чи поганий.

У результаті  мер Миколаєва Олександр Сєнкевич звільнив начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олександра Герасименю. А перший заступник мера Віталій Луков отримав догану.

View full version