Україна повернула додому двох українських десантників, які понад півтора року були в окупації

Військово-морські сили та Головне управління розвідки провели успішну спецоперацію, у результаті якої вдалося повернути додому двох українських десантників. 

Про це повідомила пресслужба ВМС.

Зазначається, що кілька тижнів тому отримали з оперативних джерел інформацію, що два військовослужбовці Десантно-штурмових військ від початку повномасштабного вторгнення РФ перебувають на окупованій території. Там вони брали участь у боях з окупантами, отримали важкі поранення та не змогли самостійно вийти на підконтрольну Україні територію.

Як додає ВМС, увесь цей час вони перебували «у нелегальному становищі» та успішно переховувалися завдяки місцевим жителям.

Згодом, командування вирішило провести спеціальну операцію по порятунку та евакуації військовослужбовців, підготовку та проведення якої доручили спецпідрозділу ВМС «Ангели».

«У стислі терміни був підготовлений план евакуації, до реалізації якого також залучили командування Десантно-штурмових військ ЗСУ, підрозділи якого забезпечували вогневе прикриття під час виходу групи», — йдеться в повідомленні.

Завдяки спільним зусиллям, двох військовослужбовців, які більш ніж півтора року перебували на окупованій території, днями вдалося вивести на підконтрольну Україні територію.

Нагадаємо, Україна в межах великоднього обміну полоненими повернула ще 130 захисників.
До того ж Україна у межах чергового обміну полоненими повернула ще 95 своїх захисників. Серед них є учасники спецоперації, які на гелікоптері летіли в оточений Маріуполь.

View full version