Google оновив супутникові знімки Посад-Покровського, що на межі Миколаївщини та Херсонщини: як воно виглядає після боїв

Google оновив супутникові знімки Посад-Покровського в Херсонській області. Наразі можна побачити, як село виглядає після російського вторгнення.

Про це повідомляє Google Maps.

Зокрема у Google Maps оновлено карти в районі села Посад-Покровське Чорнобаївської громади.

Знімки датовані червнем 2022 року, тож на них можна побачити укріпрайон українських військ, який знаходився на околиці села з квітня по листопад 2022 року, наслідки російських атак по житлових будинках та інфраструктурі села, а також величезну кількість вирв від ворожих снарядів, якими «засіяні» поля довкола населеного пункту.

На знімках можна помітити, як вигляд наразі має школа, сільський будинок культури та навколишні будівлі, які постраждали від російських обстрілів.

Більшість будинків у селі, що зафіксовані на момент фільмування, ще неушкоджені або пошкоджені частково, проте є і ті, які постраждали в перші місяці повномасштабного вторгнення, та були повністю зруйновані або спалені вщент.

Окрему увагу привертають сотні слідів від влучання ворожих снарядів, які вкривають десятки метрів земель Херсонщини.

Зауважимо, що наразі Посад-Покровське включене до проєкту комплексної відбудови приватних та комунальних будівель, проте наслідки та спогади про війну залишаться на вулицях села назавжди.

Нагадаємо, що село Посад-Покровське знаходиться на межі Херсонської та Миколаївської областей за 25 кілометрів від Миколаєва. Вісім місяців з початку повномасштабного вторгнення Росії до України, з березня по листопад, коли було звільнено Херсон, населений пункт перебував під постійними обстрілами.

В результаті село було зруйноване майже вщент — постраждало близько 90% житлових будинків, знищені всі інфраструктурні об’єкти, такі як школа, дитсадок, будинок культури, крамниці.

View full version