На Миколаївщині викрили групу чоловіків, які обікрали «Укртрансгаз» на понад ₴2 млн

На Миколаївщині правоохоронці викрили організовану злочинну групу з чотирьох чоловіків, які скоїли серію крадіжок кабелю АТ «Укртрансгаз» на понад 2 мільйони гривень.

За даними Миколаївської обласної прокуратури, 45-річний мешканець Миколаєва наприкінці 2021 року розробив схему крадіжок кабелю управління «Укргазтехзв’язок» АТ «Укртрансгаз» на території Миколаївського району, до якої залучив трьох знайомих — двох мешканців Миколаївської області та мешканця Одеси.

Відповідно до плану чоловіки встановлювали місця знаходження металевого кабелю, розміщеного під землею, який вилучали, вивозили, піддавали термічній обробці та транспортували до місць прийняття металобрухту.

У ході розслідування правоохоронці виявили 10 крадіжок на понад 18 кілометрів кабелю звʼязку. Чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, з 1 жовтня послуги розподілу газу для Миколаївщини надаватиме Миколаївська філія національного оператора ТОВ «Газорозподільні мережі України».

View full version