Кранівник випав з кабіни: первомайський суд закінчив розгляд справи нещасного випадку на заводі

У Первомайську, що на Миколаївщині, минулого року стався нещасний випадок на ПрАТ «Завод Фрегат».

Про це стало відомо з оприлюдненого вироку Первомайського суду, повідомив «Первомайськ Інфо».

Зазначається що 18 липня, минулого року машиніст крану, виконуючи вказівки начальника цеху, проводив розвантажувальні роботи. А близько 10 ранку чоловік знову піднявся в кабіну крану. Однак в цей час прогнила від терміну експлуатації підлога не витримала ваги людини. Як наслідок — чоловік впав на бетонну підлогу з висоти понад 10 метрів задівши при падінні, лівою частиною тіла, металевий недеформований стіл.

Внаслідок падіння отримав перелом лівої лобної кістки, орбіти, забій головного мозку, компресійно оскольчатий перелом тіла 3-го поперекового хребця, закритий оскольчатий перелом в/з лівого стегна зі зміщенням. Дані тілесні ушкодження відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень, як небезпечні для життя.

Примітно, що за кілька днів до цього інший машиніст крану наприкінці зміни відчула прогин підлоги кабіни, зупинила кран, зробила відповідний запис в вахтовому журналі. Однак її зауваження залишились непоміченими. Відповідальний за утримання вантажно-підіймальних механізмів в справному стані начальник цеху з записом у вахтовому журналі мостового крану не ознайомився.

Вивчивши матеріали справи, суд дійшов до висновку, що винен в інциденті начальник одного з цехів заводу. Своїми діями вчинив кримінальне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 272 КК України, а саме: як порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві особою, яка зобовʼязана їх дотримуватися, що спричинило тяжкі наслідки.

Обвинувачений беззастережно визнав свою винуватість в обсязі предʼявленого обвинувачення. Враховуючи це, суд прийняв рішення призначити йому покарання у виді обмеження волі строком на 4 роки  з випробувальним строком на 1 рік.

Нагадаємо, в Чернігові, сталася аварія на елеваторі. Трьох працівників підприємства засипало зерном, внаслідок чого вони загинули.

View full version