Чиновнику АМКУ, який за хабарі «заплющував очі» на порушення монополістів, загрожує 10 років за ґратами

У Києві затримали посадовця відділу досліджень і розслідувань Антимонопольного комітету, який налагодив механізм отримання грошей від підприємців.

Про це повідомила Служба безпеки України.

За даними правоохоронців, посадовець вимагав хабарі від представників комерційних структур, щоб «заплющити очі» на виявлені у них порушення антимонопольного законодавства та не вживати щодо них адміністративних санкцій.

Слідчі задокументували, як держслужбовець «обклав даниною» місцеву компанію, яка займається гуртовою торгівлею хімічними засобами та технікою для очищення. За вісім тисяч доларів посадовець обіцяв керівнику підприємства «вирішити питання» про не накладення на нього штрафів за порушення, виявлені під час перевірки.

Також правоохоронці задокументували одержання чиновником першої частини хабаря та затримали «на гарячому» під час передання йому наступного «траншу».

На підставі зібраних доказів чоловіку повідомлено про підозру за частиною 3 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу. Чоловіку загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Наразі посадовець перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Правоохоронці зокрема перевіряють інформацію про можливу причетність до оборудки інших посадовців АМКУ.

Нагадаємо, міському голові Сум Олександру Лисенку та директору департаменту ЖКГ міста повідомили про підозру в отримані хабаря.

View full version