83 замахи на вбивство: у США пілота звинувачують у спробі заглушити двигун літака під час польоту

У США висунули обвинувачення пілоту, який намагався заглушити двигун літака з пасажирами на борту. Йому інкримінують 83 замахи на вбивство. 

Про це повідомляє «УП. Життя» з посиланням на американські ЗМІ. 

Інцидент стався 22 жовтня на літаку Embraer 175 дочірньої компанії Alaska Airlines. Рейс вилетів з міста Еверетт, штат Вашингтон, та прямував до Сан-Франциско. 

Згодом екіпаж повідомив про «загрозу безпеці, пов’язану з пілотом Alaska Airlines, який не був на службі». 

Чоловік намагався запустити протипожежну систему літака. Вона містить ручки, які при перемиканні закривають клапани в крилах та перекривають подачу палива у двигуни.

«Після того, як їх перемикають, деяка кількість палива залишається. Швидка реакція нашого екіпажу, який повернув важелі в початкове положення, відновила подачу палива і запобігла паливному голодуванню», — розповіли в Alaska Airlines.

Екіпаж затримав зловмисника та посадив літак у Портленді, штат Орегон.

У скоєному підозрюють 44-річного Джозефа Девіда Емерсона, пілота Alaska Airlines. У літаку він сидів на відкидному сидінні в кабіні пілотів, прямуючи до Сан-Франциско на роботу. 

Джозефу Емерсону інкримінують:

  • 83 замахи на вбивство;
  • 83 випадки створення небезпеки людям; 
  • один випадок створення небезпеки для літака. 

Джозеф Емерсон працював в Alaska Airlines з 2001 року із перервами. Йому жодного разу не відмовляли у сертифікації. Останній медичний огляд чоловік проходив минулого місяця.

Під вартою Джозеф Емерсон розповів, що впав у депресію близько шести місяців тому. Він заперечував, що приймав будь-які препарати.

Як повідомило CNN джерело в правоохоронних органах, влада не вважає цей інцидент терористичним актом або ідеологічно вмотивованим насильством. Попередньо, на думку слідчих, дії пілота могли бути наслідком психічного розладу.

Нагадаємо, у Польщі невідомий напав на групу дошкільнят: загинув 5-річний хлопчик.

View full version