«Задовільні умови», — Верещук перевірила умови проживання переселенців у Миколаєві

Віцепрем'єрка України, міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук приїздила з робочим візитом до Миколаєва, де перевірила умови проживання переселенців.

Про це повідомляє кореспондент «НикВести».

За словами Ірини Верещук, умови проживання ВПО є задовільними, переселенцям надають всю необхідно допомогу, тому «усі почувають себе дійсно як вдома». 

— Ми сьогодні побували в місцях компактного проживання наших ВПО – внутрішньо переміщених осіб. Я побачила, що це задовільні умови проживання. Це робота колективу, який допомагає людям не відчувати цей біль втрати свого рідного дому, свого майна, своєї домівки. Ми побачили догляд за дітьми, де вони почувають себе дійсно як вдома і в них є все необхідне, – сказала Ірина Верещук.

Серед присутніх під час візиту міністерки також були очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім, голова обласної ради Ганна Замазєєва, народні депутати Олександр Пасічний, Ігор Копитін, Максим Дирдін, депутати Миколаївської обласної ради Віталій Порхун та Євген Ігнатенко, а також голова Шевченківської ТГ Олег Пилипенко. 

Нагадаємо, в Офісі Уповноваженого з прав людини проінформували, що в одному з дитсадків Миколаєва, де організовано пункт тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб, відсутні умови для задоволення базових потреб — близько 80 громадян знаходяться у тісному приміщені, сплять на підлозі, туалет в дитсадку не працює, відсутнє організована система харчування та невпорядкований облік переселенців.

Також мер Миколаєва Олександр Сєнкевич заперечує, що в міському пункті тимчасового розміщення не створені умови для переселенців, про що раніше повідомляв Офіс Омбудсмена.

Фоторепортаж 

(зліва направо) Народний депутат Максим Дирдін, міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук та очільник ОВА Віталій Кім
Міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук та очільник ОВА Віталій Кім
(зліва направо) голова Шевченківської ТГ Олег Пилипенко, міністерка Ірина Верещук, голова ОВА Віталій Кім та нардепи Ігор Копитін, Максим Дирдін, Олександр Пасічний
Ірина Верещук та Віталій Кім
Голова облради Ганна Замазєєва

Ірина Верещук та Віталій Кім

Нардеп Олександр Пасічний та голова облради Ганна Замазєєва
Міністерка Ірина Верещук

Очільник ОВА Віталій Кім
Віталій Кім
Нардеп Ігор Копитін, очільник ОВА Віталій Кім, голова облради Ганна Замазєєва, міністерка Ірина Верещук, нардепи Олександр Пасічний та Максим Дирдін, депутати облради Віталій Порхун та Євген ігнатенко, а також голова Шевченківської ТГ Олег Пилипенко

Віталій Кім, Ганна Замазєєва та Ірина Верещук

Нардеп Ігор Копитін, очільник ОВА Віталій Кім, голова облради Ганна Замазєєва, міністерка Ірина Верещук, нардепи Максим Дирдін та Олександр Пасічний

Фото: Сергій Овчаришин та Вячеслав Тешнер

View full version