Краса Бузького Гарду: У Миколаєві відкрилась меморіальна виставка фоторобіт загиблого на війні Дениса Кривого

Сьогодні, 31 серпня, у Миколаївському обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття меморіальної виставки фоторобіт Дениса Кривого. Експозиція має назву «Краса Бузького Гарду», адже саме цій локації фотохудожник присвятив найбільшу частину свого життя.

Про це повідомляє кореспондент «НикВести».

Фотохудожник-натураліст був лауреатом багатьох міжнародних фотоконкурсів та активно співпрацював з National Geographic. Брав участь у фотовиставках у Києві, Івано-Франківську, Ужгороді, Житомирі, Рівному, Первомайську, Косові. Деякі роботи Дениса зберігаються в приватних колекціях у країнах Європи, Північної Америки та Азії. З початком повномасштабного вторгнення РФ почав активно волонтерити і згодом пішов на фронт. Загинув Денис в травні поточного року у Бахмуті.

—  Вміти знайти в об’єктивній дійсності те, що фактично поза уявою, поза сприйняттям нас простих людей до яких я себе теж зараховую. Це великий досвід. Я був на Бузько Гарді і взимку, і восени, і ранньою весною і буквально минулого тижня я також був і я ніколи не бачив того, що Денис зумів втілити на своїх світлинах, — поділився спогадами про творця заступник директора Миколаївського обласного Краєзнавчого музею Валерій Чернявський

На виставці представлено 129 робіт фотографа. «Краса Бузького Гарду» – велика збірка робіт, яка висвітлює пейзажі відомого природного парку

Дружина загиблого на фронті митця Галина Волгіна створила «СЯО. Благодійний фонд».Так, назва фонду — позивний фотохудожника.

— Ідея влаштувати виставку виникла спонтанно. Я розуміла, що не можу цього не зробити, оскільки Денис був дуже талановитим, його роботи – неймовірні, вони неймовірно впливають на людей: їх бачать, потім хочуть побачити ще, а відтоді починають зовсім інакше дивитися на цю природу, місцевість, оскільки він завдяки своїм фотороботам міг показати все так, як не міг би побачити навіть мешканець тих місць. Я хотіла продемонструвати його творчість і допомогти бійцям, які продовжують захищати нашу країну, — розповіла вдова Дениса Кривого Галина Волгіна.

Експозиція фоторобіт Дениса Кривого буде представлена у Миколаївському обласному краєзнавчому музеї до кінця вересня. Зокрема, 15 вересня відбудеться благодійний аукціон, в ході якого усі охочі зможуть придбати роботи. Утім, виставка буде доступна і після аукціону, де вилучені від продажу робіт кошти спрямують на потреби підрозділу, в лавах якого Денис Кривий боронив Україну.

Фоторепортаж

Нещодавно, у Миколаєві, 15 серпня, вдбулося відкриття виставки до Дня Незалежності України «Миколаїв — Нескорений»і в рамках проєкту «Міста-Герої» Національної Спілки художників України. 

View full version