Президентські вибори на Миколаївщині – проміжні підсумки - 2

Отже, до дня голосування 31 березня лишається всього-нічого два тижні. Громадська організація «Миколаївщина – надійний партнер» продовжує моніторинг перебігу передвиборчої боротьби на теренах нашої області.

Як ми і передбачали – градус боротьби підвищується, сторони протистояння іноді вдаються до силових методів, що не може не турбувати.

Так, у Первомайську, декілька п’яних осіб пошкодили агітаційний намет одного з кандидатів, та побили агітатора. А противники кандидата Олександра Вілкула влаштували штовханину з його прихильниками. Але, відмітився і сам, вищеозначений кандидат.

Нашу увагу привернуло очевидне порушення виборчого закону, якого припустився пан Вілкул та люди, які займаються його кампанією в Миколаєві. Пан кандидат провів зустріч з працівниками комунального підприємства «Миколаївелектротранс». Судячи з відео та фото, яке виклав Миколаївський Опозиційний блок на своїй сторінці у фейсбук, зустріч відбулась у робочій час, і в ній приймав участь пан Володимир Євтушенко, який є директором цього комунального підприємства та, за сумісництвом, депутатом міської ради від опоблоку.

І, таким чином, нам вбачається, що було порушено аж цілих два обмежувальних положення 64-ої статті «Закону України про вибори президента України» - заборона для посадових та службових осіб агітувати в робочій час, та використання комунального приміщення для проведення агітації. Для національної поліції, яка так опікується дотриманням виборчого законодавства – вважайте те, про що ми розповіли заявою про правопорушення. А відео на «опозиційному» фейсбуці - такою собі «явкою з повинною». 

Отже, підбиваючи проміжні підсумки вчергове, можна сказати:

— По-перше – штаби деяких кандидатів починають відверто нехтувати нормами виборчого законодавства;

— По-друге - небезпека застосування насильства зростає. Його прояви, поки що, не значні, але якщо тенденцію не переломити, то наслідки можуть бути непередбачуваними. 

Отже, знову, ми закликаємо всіх учасників до спокою, стриманості та до неухильного дотримання виборчого законодавства. 

Вибори на Миколаївщині мають пройти спокійно, чесно та прозоро! 

ГО «Миколаївщина – надійний партнер»

View full version