Французький мандрівник перетнув у бочці Атлантичний океан за 122 дні

Французький мандрівник Жан-Жак Савен перетнув Атлантичний океан у бочці, на це йому знадобилося 122 дні.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Французький мандрівник, 72-річний Жан-Жак Савен, напередодні завершив свою 122-денну подорож у бочці Атлантичним океаном. Він вирушив у дорогу в грудні, відпливши від Канарських островів, і за кілька місяців дістався Карибського басейну, перетнув меридіан», — повідомляє газета La Croix.

Як зазначає видання, зараз бочка «дрейфує до Флориди», а йому потрібно знайти порт, де він зміг би пересісти на вантажне судно, щоб разом із бочкою воно доставило їх до острова Мартініка в Карибському морі, де на чоловіка чекає родина.

За даними La Croix, судно-бочка являє собою пофарбований в помаранчевий колір циліндричний контейнер без вітрила довжиною 3 метри, шириною 2,1 метра та вагою 450 кілограмів. Плавзасіб виготовлений з товстої фанери. Усередині розташовані ліжко, кухня, столик для морських карт та навігаційного обладнання. Збудовано незвичайне судно на одній із верфей департаменту Жиронда на південному заході Франції.

«На такий незвичайний вояж Жана-Жака Савена надихнув подвиг французького лікаря, біолога і мандрівника Олена Бомбара, який 1952 року поодинці перетнув Атлантичний океан від Канарських островів до острова Барбадос на гумовому човні», - пише газета.

У планах мандрівника — перетнути вплавь протоку Ла-Манш.

View full version