«Миколаївелектротранс» очолив екс-віце-мер Вознесенська Сметана

Віталій Луков та Юрій Сметана

Міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич призначив на КП Миколаївелектротранс нового директора. Ним став Юрій Сметана, який раніше був заступником міського голови Вознесенська Віталія Лукова.

Про це свідчить декларація Юрій Сметани на сайті НАЗК, пише ПН.

Згідно з декларацією у Юрія Сметани у власності є: житловий будинок у Вознесенську площею 29,1 квадратних метра, також має 33% прав на квартиру у Вознесенську площею 36,4 квадратних метрів. На безкоштовній основі він разом із дружиною та двома доньками проживає у житловому будинку у Вознесенську площею 100 квадратних метрів, власником якого є Надія Туркоман.

У власності дружини Юлії є житловий будинок у Вознесенську на 1000 квадратних метрів та земельна ділянка на 526 квадратних метрів. Крім цього, у її власності є недобудований житловий будинок на 135.73 квадратних метри.

Щодо рухомого майна, то з 2014 року Юрій тимчасово на безоплатній основі та до повної виплати вартості автомобіля за договором фінансового лізингу користується автомобілем ЗАЗ 2005 року випуску. Також він має право користування для участі в міжнародному русі автомобілем PEUGOT 407 2005 року випуску, який належить Наталії Глотовій.

Його дружина Юлія у 2020 році придбала MAZDA 6 2016 року випуску за 408 тисяч 500 гривень, для цього вона взяла кредит до «Кредобанку» на 326 тисяч 800 гривень.

На належного заступника Віталія Лукова Юрій Сметана заробив 298 тисяч 694 гривні, ще трохи більше 2 тисяч він отримав як допомогу з безробіття. Його дружина підприємець, але свого доходу не вказала.

Готівкою Юлія зберігає 400 тисяч гривень, а Юрій Сметана – 240 тисяч гривень.

Зазначимо, що Юрія Сметану у 2020 році було обрано депутатом Вознесенської міськради від партії «Європейська солідарність». Зокрема його обрали головою міської організації «Європейська солідарність».

Нагадаємо, що 14 травня 2018 року Миколаївський міський голова Олександр Сенкевич представив трудовому колективу «Миколаївелетротранс» нового директора КП – депутата міськради від «Опоблоку», голову постійної депутатської комісії з питань промисловості, транспорту, енергозбереження, зв'язку, сфери послуг, підприємництва та торгівлі. Володимира Євтушенка. Повідомлялося, що Євтушенко отримує на місяць 34,6 тисяч гривень зарплати.

При цьому НАЗК зобов'язало Сенкевича відкрити службове розслідування проти директора «Миколаївелектротрансу» Євтушенка, оскільки перед вступом на посаду директора КП він не передав корпоративні права на 3,5 мільйона гривень у ТОВ «Глобус-Плюс» іншій людині. Сам депутат стверджує, що він їх передав, але «можливо їх неправильно зареєстрували».

Як повідомлялося, працівники комунального підприємства «Миколавелектротранс» направили меру Олександру Сенкевичу звернення з проханням звільнити Володимира Євтушенка з посади в.о. директора.

Зазначимо, що звернення співробітники підприємства написали після того, як Олександр Сенкевич, відповідаючи на запитання, чи продовжуватиме контракт із в.о. директора КП «Миколаївелектротранс» Володимиром Євтушенком, термін якого спливає наприкінці січня 2021 року, сказав, що для ухвалення рішення йому потрібно спочатку поспілкуватися з працівниками підприємства.

На підприємстві заявили, що підписанти звернення «ностальгують за минулим, де було все дозволено», а також «намагаються підбурювати колектив» та « заздрять розвитку підприємства».

При цьому в березні 2020 року Олександр Сенкевич розкритикував директора комунального підприємства «Миколаївелектротранс» Володимира Євтушенка та зазначив, що йому не місце на посаді, якщо він не може вирішити проблеми КП.

View full version