Тероборона Миколаївської області налічує 220 осіб: У воєнний час потрібно у 15 разів більше

Штат підрозділів територіальної оборони мирного часу у Миколаївській області укомплектований на 70% та налічує близько 220 осіб.

Про це під час брифінгу повідомив голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім, відповідаючи на запитання кореспондента НікВести.

Губернатор зазначив, що у Миколаївській області повна комплектація штату тероборони у мирний час становить 314 осіб. На даний момент штат укомплектований на 70%, це приблизно 220 осіб.

Віталій Кім також зазначив, що за воєнних часів підрозділи тероборони Миколаївської області мають розвернутися до 3 тисяч 22 осіб.

— Є комплектація у мирний час, це 314 людей. Штат укомплектовано на 70%. Це військові, в основному, які керуватимуть. У військовий час (підрозділи тероборони, прим.) розгортаються до 3 тисяч 22. Завдання укомплектувати на 70% до кінця березня, - розповів Віталій Кім.

При цьому під час брифінгу глава ОДА також зазначив, що в Україні 8 років триває війна, а тому потрібно бути готовими.

— Ні для кого не секрет, що у нас вісім років триває війна. Зараз інформаційна ескалація з цього приводу йде — готові чи не готові, нападе чи не нападе, чутки, що хтось там виїжджає. 8 років ми у цьому стані. Є така приказка: «Якщо зброю потрібно буде використати хоча б раз у житті, треба носити її щодня все життя». Тому ми всі у цій позиції, – сказав він.

Зазначимо, що комплектація штату ТрО у мирний час проводиться за рахунок професійних військових. Вони формуватимуть «скелет» органів тероборони у разі запровадження «особливого періоду», коли бригади збільшаться за рахунок резервістів, які підписали відповідний контракт.

Раніше повідомлялося, що голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім пожартував щодо необхідності мати при собі «тривожну валізку» — набір речей першої необхідності для швидкої евакуації із зони надзвичайної події чи епіцентру воєнних дій. Чиновник з усмішкою сказав, що він знадобиться, «якщо наступатимемо».

Сьогодні також голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва закликала мешканців області пройти курси з тактичної медицини.

У вівторок, 15 лютого, депутати Миколаївської обласної ради зберуться на позачергове засідання сесії, щоби затвердити програму територіальної оборони в області.

Раніше «Слуги народу» вирішили терміново скликати сесію Миколаївської облради, щоби почати зміцнювати оборону регіону.

Ця ініціатива приймається на тлі термінового попередження спецслужб США про напад Росії на Україну, який, ймовірно, може статися 16 лютого.

Нагадаємо, що, за словами Віталія Кіма, в області зараз працюють лише 30-40% систем оповіщення громадян.

Раніше він говорив про те, що впевнений, що російські окупанти не захоплюватимуть Миколаївську область, оскільки в регіоні « мало ресурсів і стратегічного значення, але дуже багато військових».

View full version