Миколаївська міськрада таки розгляне виділення грошей на тероборону – питання винесуть на сесію 24 лютого

На черговій сесії Миколаївської міськради депутати розглянуть питання щодо виділення коштів на потреби територіальної оборони та затвердження міської програми.

Про це під час прямого ефіру в соцмережах повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сенкевич, пишуть НикВести.

Він прокоментував настрої у суспільстві, пов'язані із зосередженням російських військ навколо українських кордонів.

— Люди у нас, як завжди, розділилися на тих, хто чекає на війну з дня на день, і тих, хто каже: «Заспокойтеся, війни не буде, це все політичні ігри наших західних партнерів зі східним сусідом». У нас, як кажуть латиною, Si vis pacem, para bellum — хочеш миру, готуйся до війни. Хочу нагадати, що в нас уже 8 років постійно триває війна на сході нашої держави, – сказав Олександр Сенкевич.

Він також зазначив, що влада зараз працює «над упорядкуванням усіх можливих укриттів». Міський голова додав, що на сесії, яка відбудеться 24 лютого, розглянуть затвердження програми сприяння теробороні та виділення грошей на ці потреби.

— Направили гроші із матрезерва, направили матеріали, обладнання. Ще частину грошей виділятимемо протягом сесії. Затвердимо програму сприяння теробороні 24 лютого на сесії, - сказав мер.

Раніше фракція партії «Слуга народу» звернулася до Миколаївського міського голови Олександра Сенкевича із проханням скликати позачергову сесію, щоб затвердити програму територіальної оборони Миколаєва та передбачити належне її фінансування.

Проте, як підтвердила депутат міськради Олена Кисельова, більшість депутатів міської ради не зможуть бути присутніми на сесії, оскільки захворіли. Тому 16 лютого так і не відбулася анонсована позачергова сесія Миколаївської міської ради, на якій планувалося розглянути питання фінансування Сил територіальної оборони, не відбудеться.

Водночас депутати Миколаївської обласної ради ухвалили цільову програму підтримки територіальної оборони з первісним бюджетом у 2 мільйони гривень.

View full version