Туреччина закрила протоку Босфор після виявлення схожого на міну об'єкта, — ЗМІ

Сьогодні, 26 березня Туреччина закрила Босфорську протоку для судноплавства до особливого розпорядження. Причиною стало виявлення в акваторії стороннього об'єкта, схожого на міну.

Про це повідомляє телеканал TRT Haber.

— Після виявлення цивільним комерційним судном об'єкта, схожого на міну, вранці 26 березня 2022 року у прибережній зоні Босфору до місця події оперативно відправили групи підводної оборони (SAS). Об'єкт, схожий на міну, було взято під охорону командами SAS, і було вжито втручання для його нейтралізації, — йдеться у заяві Головного управління берегової безпеки Туреччини.

Яка ситуація у Миколаєві?

Вночі 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок «спеціальної військової операції» проти України. Російські війська порушили український держкордон . У Миколаєві та інших українських містах пролунали вибухи, а Україні запровадили військовий стан .

З початку війни Миколаїв перебуває у обороні. Окупанти продовжують обстрілювати військову інфраструктуру , житлові будинки , а також просто безладно обстрілюють місто. Зокрема, окупанти завдали ракетного удару по казармі з українськими захисниками у Миколаєві.

Росіяни намагалися взяти Миколаїв у кільце , проте безуспішно. Українські захисники практично щодня відбивають атаки окупантів. Вони ліквідують колони ворожої техніки, збивають російські літаки та беруть у полон окупантів .

Сьогодні росіяни обстрілюють Миколаєва з боку Кропивницького та Херсона із систем залпового вогню «Град» та «Смерч», у тому числі з касетними боєприпасами. Росіяни обстріляли державне підприємство «Зоря»-«Машпроект» , готель «Інгул» , психіатричну лікарню, завдали пошкоджень об'єктам морської інфраструктури – заводу «Океан» та морпорту.

Є постраждалі та загиблі серед мирного населення міста. Так, внаслідок російських обстрілів Миколаєва лише 13 березня загинуло 9 людей .

Після того, як у Миколаїв прийшло підкріплення ЗСУ, вони здійснили низку успішних атак по позиціях російських військ 10 березня. Оборона Миколаєва успішно атакувала окупантів у Чорнобаївці Херсонської області, і тепер колона російської техніки відсунулася за Дніпро. Усього за дві доби на миколаївському напрямку українські захисники вбили понад 200 мобілізованих з ДНР окупантів, інші відмовляють брати участь у бойових діях.

Успішні дії українських підрозділів на ізюмському та миколаївському напрямках помітили у Міноборони США. Там дійшли висновку, що ЗСУ можуть йти в контрнаступ і здатні «повертати території», тимчасово зайняті ЗС РФ.

24 березня Президент України Володимир Зеленський надав Миколаєву звання міста-героя.

View full version