«Якби Антонівський міст підірвали, росіяни були б у Снігурівці вже 25 лютого», — Сєнкевич

Мер Олександр Сєнкевичвважає, що якби Антонівський міст на Херсонщині підірвали, як це планувалося, російські війська атакували б Миколаїв набагато раніше.

Таку думку він озвучив в інтерв'ю «Стране».

Також він вважає, що продовження спроб підірвати міст призвело б лише до більшої кількості загибелі українських захисників.

— Я б його й не підривав. Один молодий хлопець на ім'я Володя, який раніше був моїм секретарем, вирішив здобути військову освіту, потім його перекинули в одну бригаду, і він загинув на Антонівському мосту. Це не моя особиста трагедія, але ця смерть мені була близькою. Співвідношення сил і засобів там було несумірним, тому треба було відступити, щоб зберегти життя людей. Техніку нам можуть передати закордонні партнери, а воювати за Україну ніхто, крім нас, не буде. До того ж через річку Дніпро є два переходи — Антонівський міст та Каховська ГЕС. Якби Антонівський міст підірвали, то росіяни були б у Снігурівці вже 25 лютого. Тому що, якби росіяни пішли через ГЕС на Снігурівку, звідти вони змогли атакувати Миколаїв, а Херсон залишився б відрізаним, у кишені — херсонцям не було куди тікати, бо Антонівський міст був би підірваний. Тож, повертаючись до вашого питання, гострі питання публічно можна буде ставити наступної весни, за рік після початку війни, — зазначив Олександр Сєнкевич.

Раніше командир танкової роти 59-ї бригади імені Якова Гандзюка, лейтенант Євген Пальченко (позивний «Пісня») з першої години вторгнення РФ обороняв Херсонську область, розповів, в інтерв'ю НикВесті чому зірвалася операція з підриву Антонівського мосту.

View full version