«Неминучий процес», — Марченко про звільнення Херсонської області від російських загарбників

Бойовий генерал Дмитро Марченко, котрий керував обороною Миколаєва у перші місяці війни, вважає звільнення Херсонщини від окупантів невідворотнім процесом.

Свою думку він озвучив в ефірі «Апостроф TV».

Дмитро Марченко також відзначив, що ЗСУ відомі сили та засоби окупантів на півдні країни — росіяни наразі не в змозі захопити Миколаївську область. Тим часом українські захисники ретельно готуються до контрнаступу. Звільнення Херсонщини, на думку генерал-майора, швидким не буде, однак неодмінно станеться.

— Щодо контрнаступу української сторони на Херсонщину та звільнення Херсонської області — це неминучий процес. Але ми маємо розуміти — це комплекс заходів, це не просто встали і пішли. Треба до нього дуже ретельно підготуватися, провести хорошу розвідку, підготувати артзасоби. Це не буде швидко, але це неминучий захід, і рано чи пізно він відбудеться, — відзначив Дмитро Марченко.

Нагадаємо, радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович вважає, що Збройні сили України мають намір звільнити Херсон від російської окупації до вересня, щоб не допустити анонсованого росіянами «референдуму».

View full version