У ЄС назвали російською пропагандою заяви про те, що Україна нібито продає зброю

У Європейському Союзі називають російською пропагандою повідомлення про те, що Україна нібито продає озброєння, яке їй передає союзники.

Про це розповів речник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Пітер Стано в коментарі «Укрінформу».

За його словами, Євросоюз встановив механізм моніторингу та контролю за тим, щоб європейське обладнання використовувалося для заявлених цілей.

— Це включає моніторинг використання такого обладнання з урахуванням міжнародних норм щодо дотримання прав людини та гуманітарного права, а також можливість регулярного інформування та/або перевірки на місцях поточного стану цього обладнання, коли це необхідно, і коли це дозволяють створити умови, що склалися. сказав Пітер Стано.

Контроль за переміщенням обладнання, що постачається з використанням Європейського фонду миру, забезпечується протягом усього процесу постачання та після його завершення у співпраці з ЗСУ. Україна зобов'язалася не передавати одержане обладнання для будь-якого іншого використання, крім використання ЗСУ, пояснює представник.

Також Пітер Стано заявив, що ЄС "немає причин не довіряти уряду України" щодо нецільового використання західного озброєння. Він додав, що російська пропаганда регулярно та масовано намагається підірвати західну допомогу Україні.

— Фактично, вся інформація, що виходить із Кремля, міністерства оборони чи міністерства закордонних справ, є такою масованою пропагандою та звичайною брехнею, — зазначив спікер.

Як повідомлялося, російська пропаганда почала поширювати новий фейк . На цей раз кремлівські медіа заявляють, що нібито Україна залишиться без американського озброєння.

View full version