Україна зобов'язалася не застосовувати HIMARS по території Росії, - Міноборони

Україна зобов'язалася не використовувати високоточну американську зброю, включаючи HIMARS, щодо об'єктів на території Російської Федерації.

Про це заявив глава Міноборони України Олексій Резніков в інтерв'ю ВВС.

— Це правда, я цього не приховую. Ми зобов'язалися, що високоточну зброю ми не будемо використовувати по російських об'єктах на території Російської Федерації. Ми скрізь це довели, навіть я особисто зробив це листом на ім'я мого колеги – керівника Пентагону, – що ми використовуватимемо американську зброю для стримування ворога та деокупації тимчасово окупованих земель лише на території України, – розповів Олексій Рєзніков.

За його словами, він запитав, чи поширюється заборона на Крим.

— Він у мене запитав те саме. Я сказав, що маємо достатньо стратегічних об'єктів на окупованих росіянами українських територіях. На що він мені відповів: ми зрозуміли тебе, — додав Олексій Резніков.

Також він прокоментував, чи можливий сухопутний наступ з території Білорусі.

— Я вже прогнозував, що я не вірив, що може бути бомбардування росіянами, і, на жаль, я помилився. Тому все можливе, ризик такий є. Але я сподіваюся, що в цей відрізок часу немає, такого ризику немає, — заявив Олексій Резніков.

Нагадаємо, у червні до України прибули високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS, передані США у рамках військової допомоги.

View full version