Російські війська обстріляли Миколаївщину на межі з Дніпропетровщиною

Ввечері 15 липня жителі Кривого Рогу повідомляли про вибухи, які було чути після скасування сигналу повітряної тривоги.

Як повідомив очільник Дніпропетровської обласної ради, посилаючись на інформацію військових, російські окупанти здійснили обстріл територій Миколаївської області на межі з Дніпропетровщиною. 

Про це голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук написав у Telegram.

— Хочу звернути увагу на те, що ввечері з‘явилася інформація про вибухи, які люди чули у Кривому Розі. Повідомляю, що, за інформацією військових, це був обстріл територій Миколаївської області на межі з Дніпропетровщиною. Саме його і чули криворіжці, - йдеться у повідомленні посадовця.

Окрім цього, за словами Лукашука, вдень противник обстріляв територію Зеленодольської громади, внаслідок чого на одному з полів сталася пожежа. Знищено майже 5 гектарів пшениці. На щастя, ніхто не постраждав. А надвечір окупанти знову вдарили по територіях Зеленодольської територіальної громади. Минулося без жертв.

15 липня вранці в Миколаєві пролунали понад 10 потужних вибухів. За даними влади, російські ракети вдарили по Миколаївському педагогічному інституту і Національному університету кораблебудування. Внаслідок цих ударів постраждали дві людини.

Ректор Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова Євген Трушляков заявив, що російські війська обстріляли головний корпус університету, але він не має сумнів, що виш працюватиме.

Миколаїв російські війська обстрілюють з різних видів озброєнь практично щоденно.

View full version