Миколаївського активіста Жело обрали заступником голови Ради Громадського Контролю при БЕБ

Миколаївський громадський активіст Денис Жело увійшов у керівний склад Бюро економічної безпеки на посаду заступника голови Ради Громадського Контролю (РКГ) при БЕБ.

Про це він повідомив на своїх офіційних ресурсах.

Зміни в державному органі відбулися через недовіру колишньому керівництву РГК БЕБ.

— Відбулись перевибори керівного складу РГК БЕБ. Мене було обрано на посаду заступника РГК БЕБ, а Тараса Котова — головою Ради. Дякую колегам за довіру!  Також, на засіданні обрали 3-х представників РГК у Дисциплінарну комісію та прийняли низку важливих рішень, — написав Денис Жело.

Зазначимо, що донедавна Денис Жело був радником голови Миколаївської ОДА Віталія Кіма у боротьбі з корупцією, проте звільнився через конфлікт із народним депутатом від «Слуги народу» Давидом Арахамією.

18 серпня 2021 року Кабмін на своєму засіданні затвердив Положення про Раду громадського контролю за Бюро економічної безпеки (БЕБ).

Згідно з положенням про Раду громадського контролю при БЕБ, яку оприлюднив у Telegram нардеп Олексій Гончаренко, ця Рада є постійно діючим колегіальним органом, який створюється відповідно до ЗУ про БЕБ для здійснення громадського контролю за діяльністю БЕБ. А також – для налагодження ефективної взаємодії з громадськістю та здійснення інших повноважень, визначених законодавством.

Зокрема, визначається, що ця Рада:

  • заслуховує інформацію про діяльність, виконання планів та завдань БЕБ;
  • розглядає звіти БЕБ та протягом 45 календарних днів з дня їх отримання та затверджує свій висновок щодо них;
  • організовує громадські заходи щодо діяльності БЕБ;
  • обирає зі свого складу більше 3 представників, які входять до складу конкурсних комісій БЕБ, з дотриманням принципу представництва жінок та чоловіків.
  • Така рада формується на основі відкритого та прозорого конкурсу у складі 15 осіб строком на 2 роки.

Персональний склад цієї Ради затверджує директор БЕБ.

 

View full version