Миколаївський «слуга народу» Негулевський не дав голос за мораторій на ціну на газ – законопроєкт не ухвалили

Ігор Негулевський та Микола Тищенко, архівне фото

Народний депутат України від партії «Слуга народу» Ігор Негулевський, який представляє у парламенті інтереси мешканців Миколаївської області, не проголосував за введення мораторію на підвищення тарифів на газ.

Про це свідчать результати голосування Ради на засіданні, яке пройшло сьогодні, 19 липня, - повідомляють НикВести.

За ухвалення законопроєкт проголосувало 220 депутатів за мінімально необхідних 226. Голос Ігоря Негулевського став одним із шести, яких не вистачило для ухвалення закону.

Законопроєкт пропонує запровадження мораторію на підвищення цін і тарифів на ринку природного газу та у сфері теплопостачання, зокрема, тарифів на послуги розподілу природного газу, тарифів на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та послуги з постачання гарячої води для всіх категорій споживачів, період воєнного часу, а також шість місяців після його припинення або скасування.

Також законопроєкт передбачає, що протягом зазначеного періоду ціна на природний газ для побутових споживачів не підлягає збільшенню більше, ніж було станом на 24 лютого 2022 року.

При цьому постачальникам природного газу забороняється вчиняти будь-які дії щодо примусу побутового споживача до оплати заборгованості (у тому числі включати цю заборгованість у рахунок на оплату, подавати судові позови, проводити стягнення цієї заборгованості у примусовому порядку, вживати заходів щодо припинення газопостачання у зв'язку з наявністю цієї заборгованості).

Крім того, законопроєкт пропонує фінансування різниці між ринковою ціною на газ та ціною для населення з державного бюджету.

Хоча в парламенті не знайшли голосів для підтримки цього законопроєкту, його було вирішено направити на друге повторне читання за скороченою процедурою.

Нагадаємо, народний депутат України Ігор Негулевський опублікував інформацію про місце розташування мобільного госпіталю в Баштанці на Миколаївщині. Через три дні окупанти завдали по ньому ракетного удару.

View full version