Польща спростила отримання «карти поляка» для українців, не потрібно виїжджати з країни

Уряд Польщі затвердив пропозицію Міністерства закордонних справ щодо спрощення правил отримання «карти поляка» для громадян України, які отримали притулок після російського вторгнення.

Про це йдеться у заяві на сайті польського Кабміну.

Згідно з новими правилами, які набудуть чинності 29 липня, документ на отримання «карти поляка» можна буде подати в будь-якому управлінні одного з 16 воєводств відповідно до місця перебування у Польщі, а не, як у попередніх правилах, – лише у польських консульствах за межами країни.

— Завдяки цьому буде виконано встановлений законом обов'язок щодо надання правомочним особам можливості подати заяву на отримання «карти поляка», незважаючи на призупинення діяльності більшості консульств Республіки Польща в Україні через агресію Російської Федерації проти цієї країни, – наголошується в повідомленні.

Заяви можуть подати як ті, хто вже мав «карту поляка», так і ті, хто подає заявку вперше. Документи можна отримати там, де подано заяви, без необхідності виїжджати до України.

Зазначені положення поширюватимуться і на громадян Білорусі та Росії.

Нагадаємо, що незабаром Україна може отримати від Варшави більше двохсот найбільш сучасних польських танків PT-91 Twardy. Поляки поступово їх замінюють M1A1 Abrams США і K2PL «Black Panther» виробництва Південної Кореї.

View full version