Кім розповів, що під окупацією Росії опинились близько 5% Миколаївщини: «Один із найбільших населених пунктів — це Снігурівка»

Станом на 20 липня ще 5% території Миколаївської області залишається під контролем російської армії. Це важко, але місцева влада вважає ситуацію «не катастрофічною».

Масштаби окупації окреслив військовий губернатор Віталій Кім в інтерв'ю у програмі «Воздух» від команді бізнесмена Михайла Ходорковського.

Голова Миколаївської ОВА акцентував, що люди, які опинилися під окупацією, продовжують отримувати зарплаті від України. Також на цих територіях функціонують медзаклади.

 5% населених пунктів зараз перебуває під окупацією росіян. Один із найбільших населених пунктів – це Снігурівка. Скажімо, ситуація складна, але не катастрофічна. Ми виплачуємо зарплати на окупованих територіях. Лікарні працюють, заклади працюють. Людям, безумовно, складно, але ми з цим зробити нічого, на даний момент, на жаль, не можемо,  описав він ситуацію.

Віталій Кім додав, що левова доля населення не погоджується зраджувати Україні і співпрацювати з окупантами, тому росіяни шукають проукраїнських активістів, поліцейських, ветеранів.

— З огляду на те, що йде війна і окупант веде себе по-хамськи, то, безумовно, є і допити, і затримання, і пошук родичів-поліцейських, і пошук родичів-військових. Вся ця історія має місце, на жаль. З іншого боку, небагато людей готові співпрацювати з окупантами. Тому що працюють партизани щільно, у нас також такі люди є, всі чудово розуміють, що це без покарання не залишиться. Вони не мають керівного складу, який міг би ефективно керувати хоч чимось. Тому мучимося,  підсумував голова ОВА.

Він підкреслив, що для окупантів існує реальна «небезпека» просування ЗСУ до Криму, а ось вони самі у наступ на Миколаїв навряд чи підуть.

Нагадаємо, генерал-майор Дмитро Марченко, який командував обороною Миколаєва на початку повномасштабної військової агресії РФ, переконаний, що ЗСУ мають перспективи звільнити Снігурівку.

View full version