Арестович про системне знищення складів та ППО на Херсонщині: Оборона військ РФ стає «все м’якішою»

Збройні сили України на херсонському напрямку перейшли від ударів по складах боєприпасів російської армії до роботи по ворожій ППО та шляхам сполучення. Про це в ефірі з Марком Фейгіним повідомив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович. 

Він прокоментував вчорашнє знищення українськими військовими сучасного російського комплексу ППО «Підліт» у Лазурному Херсонської області. За його словами, це вже третя подібна РЛС, знищена ЗСУ.

— Це третя така станція уже знищена. Дві попередні були знищені у Чорнобаівці, гарантовано. За деякими даними, більше, але за 2 я точно можу сказати, а це вже третя. Їх загалом небагато на озброєні у Російської Федерації, і три з них уже все. Там же накривають склади. У Новій Каховці знищили РЛС, С-300, пускову установку, а також якісь склади ракет додатково, - розповів Олексій Арестович.

Він звернув увагу на системну роботу Збройних сил України, яка призвела до значного  послаблення російського угруповання на правому березі Дніпра.

— Військові професіонали та люди з логікою можуть звернути увагу на те, що спочатку вражали склади, а зараз розпочалась робота ППО та шляхам сполучення і транспортній інфраструктурі. Все це означає, що російське угруповання на правобережжі стає все м’якішою. І ми його уже так, як котлетку, повертаємо і думаємо, з якого боку її починати кусати, - сказав Олексій Арестович.

Антонівський міст у Херсоні після кількох ударів з боку Збройних Сил України уже не можна експлуатувати.

View full version