Forbes: завдяки майстерності українських інженерів, українська авіація повернула у стрій значну кількість Су-24, які знаходилися на зберіганні до початку війни

У Forbes підрахували, що від початку російського вторгнення в українську авіацію вдалося повернути значну кількість винищувачів, які знаходились у так званій «консервації».

Як пише журнал, отримання відповідних запчастин від країн-партнерів допомогло повернути придатний стан десяткам бойових бортів.

— Наприклад, трьох десятків Су-24-донорів вистачає, щоб зробити десяток Су-24, які були на зберіганні, придатними для польотів. Крім того, не повинно бути браку підготовлених екіпажів, оскільки багато авіаторів, що вийшли на пенсію, готові повернутися до служби, — акцентували у Forbes.

Але журналісти додають, що Україні потрібні сучасні західні літаки, тому що запас радянських деталей та донорів вичерпний.

— Запчастини з часом закінчаться. Якщо ВПС продовжуватимуть втрачати Су-24 приблизно кожні 10 днів, 7-й бомбардувальний полк може знову залишитися без планерів за кілька місяців, — підсумували у матеріалі.

Нагадаємо, США та союзники обговорюють навчання українських військових пілотів.

View full version