Кремінь закликав місцевих депутатів прийняти програму розвитку української мови

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь звернувся до депутатів місцевих рад із закликом прийняти регіональні програми сприяння впровадженню української мови.

Про це він написав у своїй статті «150 днів спротиву: українці продовжують героїчно захищати свою землю та боронити свою ідентичність» на «Еспресо.tv».

Він відзначив, що подібні програми вже діють у Черкаській, Запорізькій, Харківській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях, а також у Чернівцях, Тернополі, Ніжині, Мелітополі, Хусті.

— Наступного місяця на сесії Дніпровської міської ради будуть розглядати програму сприяння впровадженню української мови у місті. Сподіваюсь, вона буде затверджена. Хочу нагадати, що окремі регіональні програми з розвитку й популяризації державної мови вже діють у Черкаській, Запорізькій, Харківській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях, а також у Чернівцях, Тернополі, Ніжині, Мелітополі, Хусті. В інших областях найближчі тижні-місяці очікуємо на позитивне рішення депутатського корпусу: проявіть державницьку позицію — підтримайте мову! — віднзначив Тарас Кремінь.

Раніше Тарас Кремінь виступив за створення мережі розмовних клубів та курсів з української мови.

View full version