Житель Миколаєва незаконно присвоїв собі шматок комунальної землі

Миколаївські слідчі повідомили про підозру місцевому мешканцю за незаконне присвоєння земельної ділянки вартістю 760 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба поліції Миколаївської області.

За вчинення шахрайства в особливо великих розмірах та підроблення документів чоловікові загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вказується, що під час досудового розслідування слідчі слідчого управління за оперативного супроводження співробітників відділу захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Миколаївській області встановили, що у 2020 році місцевий мешканець використовуючи завідомо підроблені документи, шахрайським шляхом зареєстрував за собою право власності на земельну ділянку розташовану в Миколаєві. Тобто, чоловік заволодів земельною ділянкою територіальної громади м. Миколаєва в особі Миколаївської міської ради, чим спричинив матеріальні збитки громаді на суму близько 760 000 грн.

Надалі, аби приховати факт заволодіння земельною ділянкою фігурант здійснив її продаж.

Слідчі за погодженням з обласною прокуратурою Миколаївської області повідомили чоловікові про підозру за ч. 4 ст. 190 «Шахрайство» та 4 ст. 358 «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» Кримінального кодексу України. Триває слідство.

View full version