«Велися затяжні та криваві бої», — Костенко пояснив, чому місцеві жителі не повідомляють про звільнені населені пункти на Херсонщині

Полковник Роман Костенко, який зараз боронить Південь, пояснив, чому місцеві жителі не повідомляють про звільнені населені пункти на Херсонщині.

Про це він сказав в ефірі Радіо НВ.

— Там, де тривають бойові дії, про звільнені населені пункти місцеві жителі навряд чи будуть щось писати, бо останнім часом там велися настільки затяжні та криваві бої, що на тому напрямі їх практично не залишилося. Та й інтернету там особливо немає, щоб писати, він там практично знищений, — сказав Роман Костенко.

За його словами, про звільнення конкретних населених пунктів у Херсонській області стане відомо з офіційних ресурсів, «коли це буде потрібно».

— Сподіваюся, це не останні населені пункти. Думаю, ми працюватимемо і надалі і вже заявимо, коли буде значна частина нашої території, сподіваюся, звільнена, — підсумував він.

Раніше Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що Москва робить зневажливі заяви про контрнаступ ЗСУ на півдні, щоб зберегти видимість своїх військових успіхів.

Нагадаємо, вдень 29 серпня стало відомо, що на Херсонщині ЗСУ прорвали першу лінію оборони позицій військ «ДНР».

Після цього керівниця об'єднаного пресцентру Сил охорони та оборони «Південь» Наталія Гуменюк повідомила, що Збройні Сили України розпочали наступальні дії на багатьох напрямках на півдні України.

Головний редактор херсонського видання «Мост» Сергій Нікітенко прокоментував роботу українських військових. Він сказав, що ЗСУ на Херсонщині вдарили «по всьому, що рухається».

Херсонська облрада заявила, що українські війська, які перейшли в контрнаступ на півдні країни, досягли успіху в трьох районах тимчасово окупованої Херсонської області.

Нагадаємо, Збройні сили України завадили окупантам будувати нову понтонну переправу поблизу Дар’ївки, а також завдали нових ударів по Каховському мосту на Херсонщині.

View full version