ОК «Південь» анонсувало офіційні повідомлення по звільненим населеним пунктам на Херсонщині

Незабаром представники Збройних сил України назвуть конкретні села або селища міського типу на херсонському напрямку, з яких останнім тижнем були з кінцями вибиті російські загарбники.

Позитивні новини анонсувала керівниця пресцентру оперативного командування «Південь» Наталя Гуменюк.

Військові не поспішають називати звільнені території, оскільки потребують часу, щоб дозачистити деякі села і провести розмінування.

— Ми продовжуємо позиційні бої, і є території, які нами вже звільнені. Є розрахунковий час оголошення цих територій такими, які вже повністю під юрисдикцією України. Тому давайте ще трішечки почекаємо, ми готуємо повідомлення офіційне на цей рахунок,  пояснила спікерка ЗСУ.

Наталя Гуменюк підкреслила, що росіяни досить не можуть користуватися мостами через Дніпро, а українські підрозділи винищують переправи, які ворог не завжди встигає наводити.

— Ми продовжуємо роботу з виснаження логістики ворога. Це дуже серйозно підриває їхній моральний дух, бо вони усвідомлюють: підтягувати резерви і чекати допомоги їм більше не доводиться, — промовила начальниця об'єднаного координаційного пресцентра сил оборони півдня України.

На минулом тижні вона уточнювала, що «дуже скоро» надійде більше «хороших новин».


View full version