В МЗС Чорногорії запропонували скасувати безвіз для громадян Росії

Міністр закордонних справ Чорногорії Ранко Кривокапіч заявив, що його країна у всьому має бути на боці Європейського Союзу, «навіть коли йдеться про зупинення дії безвізової угоди з Росією». Він запропонував запровадити візовий режим для громадян РФ.

Про це повідомляє видання Dan.

Ранко Кривокапіч виступив із такою пропозицією після того, як Рада Євросоюзу призупинила спрощений візовий режим із Росією.

— Чорногорія є відданим партнером Європейського Союзу, і міністр закордонних справ вважає, що наша країна має бути повністю солідарною з ЄС у цьому рішенні, як це було досі, — заявили у міністерстві.

Тож якщо чорногорський уряд погодиться з думкою міністра закордонних справ, то це означатиме запровадження віз для громадян Російської Федерації.

Угода про безвізові поїздки для громадян Росії та Чорногорії діє з 2008 року. Як пише Dan, наразі росіяни можуть в'їжджати до Чорногорії та перебувати в країні до 90 днів на підставі чинного проїзного документа, зокрема закордонного паспорта.

За даними видання, з 1 червня по 14 серпня державний кордон на в'їзді до Чорногорії перетнули 48 193. Так, це на 15% більше, ніж за аналогічний період торік, коли в’їхали 41 802 росіянини.

Нагадаємо, Європейський Союз готується призупинити дію угод про спрощення візового режиму з Росією. Це ускладнить їхні поїздки та зробить їх дорожчими.

View full version