«Росіяни хочуть знищити нашу заповідну зону» – депутат Савченко про ситуацію на Кінбурнській косі

Росіяни навмисне підпалили реліктовий ліс на Кінбурнській косі, аби знищити унікальну флору та фауну України.

Таку заяву зробив депутат Миколаївської облради від партії «Слуга Народу» Ігор Савченко.

У довоєнний час національний природний парк Білобережжя Святослава, на території якого і є Кінбурнська коса, був під захистом держави, адже тут були унікальні флора та фауна. Натомість вже майже пів року заповідна зона потерпає від дій окупантів. Пожежі знищили вже більше 11 тисяч гектарів унікального реліктового лісу.

— У перші місяці повномасштабного вторгнення вороги заходили на територію нашого заповідника із важкою технікою, пізніше зробили ще гірше – підпалили унікальний ліс. Як ще можна назвати ці дії, як не варварськими, я не знаю. Найбільша проблема полягає в тому, що вороги не дають нам гасити пожежі і не роблять це самі. До того ж, ми не можемо потрапити туди, аби хоча б зробити аналіз ситуації. Через дії ворогів ми втрачаємо унікальну природу,  зазначив Ігор Савченко.

Він додав, що на сьогодні відомо лише приблизно, що через пожежі та ворожі обстріли загинули безліч диких тварин та птахів, а під загрозою залишаються ще більше.

— Розказати, яка там насправді ситуація, ми зможемо лише після того, як потрапимо туди та проведемо усі необхідні аналізи. Але як член комісії з питань екології та охорони довкілля, я моніторю ситуацію з усіх можливих джерел. Ворог буде відповідати за кожен пошкоджений метр нашої землі, я впевнений,  пояснив депутат.

Пресреліз

View full version