Окупанти на Херсонщині викрали ще 12 людей за проукраїнську позицію, грабують оселі та машини

Російсько-окупаційні війська продовжують розграбовувати жителів тимчасово окупованих територій Херсонської області, а також викрадають тих, хто відмовляється підтримувати нову «владу».

Про це повідомляє поліція Херсонської області.

За даними правоохоронців, у Херсоні, Новій Каховці та Скадовському районі військові РФ забрали в полон 12 людей. Окупанти діяли за однією схемою: вривалися до квартир з обшуками, звинувачували господарів у проукраїнській позиції, відмові підтримки «нової влади» та відмові брати гуманітарну допомогу. Після чого одягали людям мішки на голови та забирали у невідомому напрямку. Нині місцеперебування викрадених невідоме.

Поліція також отримує повідомлення про масові викрадення машин, зокрема з Херсона, Олешок, Нової Каховки та сіл Бериславського району. Окупанти крадуть легковий та вантажний автотранспорт, а також грабують будинки. За даними поліції, забирають з осель все, що має хоч якусь цінність.

Так, наприклад, у Херсоні на вулиці Кулика окупанти зупинили автомобіль «BMW» з місцевими. Після огляду машини вони під загрозою застосовування зброї примусили власника написати відмову від автомобіля.

У селищі Нижні Сірогози озброєні військовослужбовці рф захопили приміщення казначейської служби та розпоряджаються майном на свій розсуд.

Поліцейські на підставі зібраних матеріалів слідчі відкрили кримінальні провадження за статтею 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, окупанти організували центри підготовки до псевдореферендумів у приміщеннях зі скупченням цивільного населення, щоб уникнути обстрілу з боку українських Сили оборони.

View full version