«По усім міжнародним законам — це повна нісенітниця», — Замазєєва про так звані реферндуми окупантів

Голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва заявила, що так звані референдуми окупантів про приєднання до Росії захоплених територій — повна нісенітниця з точки зору міжнародних законів і людської логіки.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

— Якась зграя неадекватних бандитів, які призначили себе «керівництвом» на захоплених росією територіях, оголошують про проведення так званих «референдумів». Колаборант Стремоусов робить заяву, що Снігурівка та Олександрівка Миколаївської області, що знаходяться під тимчасовою окупацією – «включені до складу Херсонської області» і там теж, начебто, будуть якісь «референдуми». По усім міжнародним законам та і взагалі — це повна нісенітниця! — написала Ганна Замазєєва.

Вона пояснила «невігласам» окупантам, що в Україні від імені громад уповноважені робити заяви обласні ради, оскільки вони є найвищим представницьким органом місцевого самоврядування.

— Найвищим представницьким органом місцевого самоврядування в регіоні є обласні ради. Саме вони є легітимними органами, які були обрані мешканцями регіонів. Ніякі маргінали-колаборанти не мають жодного права на заяви, а тим паче дії від імені громад, бо вони – ніхто! Єдині легітимні органи, які представляють спільні інтереси жителів областей, бо були обрані людьми, ще пів року тому дали чітку позицію – Херсонщина, які інші тимчасово окуповані території, — це Україна! — наголосила Ганна Замазєєва.

Як повідомлялося, група вимушених переселенців із міста Снігурівка Миколаївської області, яке наразі перебуває під російською окупацією, виступила проти так званого референдуму про входження міста до складу РФ.

View full version