Кремль перекладає масові порушення під час мобілізації на місцевих чиновників, — ISW

Кремль намагається перекласти провину за порушення під час мобілізації на місцевих чиновників. Але вони занадто масові, щоб люди в це повірили.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Йдеться про те, що у країні не дотримуються критеріїв мобілізації та пільг. Зокрема, на війну викликають людей, які значно старші заявленої владою верхньої вікової межі або взагалі ніколи не служили в армії.

ISW зазначає, що влада через підконтрольні ЗМІ почала перекладати провину за це на неспроможні бюрократичні інститути, відповідальні за мобілізацію, місцеву владу та військкомати.

Зокрема, губернатор Омської області Олександр Бурков заявив, що бюрократія є «ворогом патріотизму», а пропагандист Володимир Соловйов взагалі закликав розстріляти військових комісарів. Водночас кремль применшує масові порушення та стверджує, що виправляє ці помилки. 

— Однак порушення явно надто поширені, щоб бути просто результатом індивідуальних помилок, і громадяни Росії їх дуже добре бачать. На відміну від невдач росії в Україні, які кремль зміг применшити чи приховати, тому що його громадяни не можуть їх бачити безпосередньо, порушення указу про мобілізацію очевидні для багатьох росіян», — вважають дослідники.

Нагадаємо, Росія може оголосити про анексію окупованих територій України приблизно 1 жовтня, щоб примусово мобілізувати українців в рамках осінньої призовної кампанії.

View full version